Followers

Wednesday, June 20, 2012

8 bulan da....

Salam Semua..

Maaf la terlambat update blog..bukan per..kadang2 tu malas jer yang banyaknyer..

Mmmm....sedar tak sedar, kandungan ummi da mencecah usia 8 bulan..sekarang ni sudah 35 minggu..

Untuk pengetahuan semua..ummi telah ditetapkan tarikh untuk czer.. iaitu pada 10/7/2012 awal 2 minggu dari due date sepatutnyer pada 25/7/2012.

Mengapa kena czer yer???

Mesti itu pertanyaan korangkan...

Ok la seperti yang telah diterangkan oleh doktor pakar kepada ummi dan abah..

Beliau terangkan..semasa ummi melahirkan naufal 3 tahun lepas melalui pembedahan kecemasan..masa tu rahim tidak matang lagi iaitu 30 minggu,doktor telah memotong rahim secara menegak untuk mengeluarkan baby..

Jadi sekarang walaupon sudah 3 tahun berlalu..apabila ummi mengandung, usia kandungan tidak boleh mencecah 40 minggu seperti kandungan-kandungan lain..rahim tidak boleh membesar kerana risiko RAHIM PECAH mungkin akan berlaku. bayi akan dikeluarkan apabila usia kandungan cukup 9 bulan (36 minggu) kerana bayi telah matang diusia itu.

Walaupon sudah puas ummi meminta untuk bersalin normal, akan tetapi doktor tetap tidak mengizinkan..beliau tidak mahu mengambil risiko.

Jadi sekarang,doktor pakar telah menetapkan tarikh masuk wad pada 9/7/2012 dan akan diczer keesokkan harinyer 10/7/2012.Semasa itu kandungan ummi sudah mencecah 38 minggu..harap baby sihat untuk menghadapi dunia barunyer..

Oklah walaupon takot bercampor gembira sekarang..(takot nak masok OT..gembira dapat baby cepat..) harap-harap semuanyer selamat...

Ummi dan Abah mintak sangat-sangat pembaca doakan moga ummi dan baby selamat..Minta Maaf diatas kesalahan yang sengaja atau tidak..halalkan makan dan minum..Terima Kasih semua..hanya Allah SWT sahaja yang dapat membalasnyer....


bergambar kenangan semasa kandungan 8 bulan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...